Villa Rieteiland, IJburg Amsterdam

Citizen M Amsterdam

Amsterdam, mei 2016 – In juni beginnen we met de nieuwbouw van een villa op Rieteiland IJburg. Deze Amsterdamse villa krijgt een buitenzijde van beton met ruwe houten delen als bekisting. Vervolgens wordt het beton in drie kleuren gestort en de vloeren opgehangen door middel van ISO-korven. De isolatie vindt van binnenuit plaats.

Details

De gietijzeren ornamenten in de gevels dienen als versiering én HWA-afvoer. Het plafond bevat straks grove houten balken met afmetingen van 360 x 400 millimeter die als een pergola doorlopen naar buiten. De voor- en achtergevel van de woonkamer bestaan geheel uit glazen schuifpuien met aan de zijgevel een halfrond raam van gehard dubbel glas. Doordat het raam van de vloer tot het plafond loopt, maakt dit de lichte moderne look van de woning helemaal compleet. Bekijk de artistimpressie voor een goede indruk.

KN beton

Meijer werkt in dit project samen met KN Beton. Het tekenwerk heeft de opdrachtgever zelf verzorgd. De oplevering van dit project vindt naar verwachting eind 2016 plaats.