MEIJER | bouwkundig aannemer in utiliteitsbouw, woningbouw, projectontwikkeling, onderhoud, verbouwen en renovatie.

De basis voor het huidige Meijer werd gelegd in de jaren dertig van de vorige eeuw. Oprichter Dick Meijer begon op 18-jarige leeftijd vanuit Sassenheim een eigen bedrijf voor het uitvoeren van klussen aan huis. Zijn eenmanszaak groeide uit tot een bouwkundig aannemersbedrijf met als specialisatie het bouwen van bollenschuren.

Voor een tijdige opslag van bloembollen was een snelle oplevering noodzakelijk. Meijer was in staat om binnen drie maanden een compleet nieuwe opslagruimte te bouwen en regelde vooraf alle vergunningen en het benodigde tekenwerk. Meijer deed hierbij geen concessies aan duurzaamheid en kwaliteit. Zo werd de basis gelegd voor de korte bouwtijden, de hoge mate van efficiency en uitstekende service die voor de huidige projecten van Meijer zo kenmerkend zijn.

Utiliteitsbouw en woningbouw

Vanwege het sterke seizoenskarakter van de bollenteelt, kregen bollenschuren steeds vaker een multifunctionele bestemming. Schuren die tijdens de wintermaanden als tennishal werden gebruikt, vormden geen uitzondering. Dit vroeg om een andere manier van bouwen en ontwerpen. Vanuit deze trend specialiseerde Meijer zich vanaf het einde van de jaren zeventig meer en meer in utiliteitsbouw. De expertise van Meijer op dit gebied kreeg ook bekendheid buiten de Duin- en Bollenstreek, waardoor het werkgebied aanzienlijk werd vergroot.

Opdrachtgevers binnen de bollenteelt deden niet alleen een beroep op Meijer voor het bouwen van schuren, maar ook voor het bouwen en verbouwen van hun woningen. 

Van bouwen naar verbouwen

De werkwijze van Meijer sloeg aan. Klanten waardeerden de persoonlijke benadering en goede prijs/kwaliteit verhouding die Meijer bood. Zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers kwamen daarom graag bij Meijer terug. Voor nieuwbouw maar ook voor onderhoud en renovatie van hun woning of bedrijfspand.

thuisbasis sassenheim

Na ruim 85 jaar is Sassenheim nog steeds de thuisbasis van Meijer. Hier werd in 1979 een nieuw pand betrokken welke na ruim dertig jaar intensief gebruik in 2009 volledig is gerenoveerd en aangepast aan de wensen van deze tijd. Vanuit Sassenheim werkt Meijer dagelijks aan projecten die tot ver in de toekomst zullen bijdragen aan de kwaliteit van wonen en werken.