Pensioen Ad van Beek

Onlangs is onze uitvoerder Ad van Beek met pensioen gegaan. Tijdens de bouwvakborrel in de zomer hebben wij hem al in het zonnetje gezet voor zijn inzet bij Meijer voor de afgelopen 42 jaar. Graag laten wij hem in deze nieuwsbrief nog even aan het woord.

Op 3 november 1980 ben ik gestart met werken bij D. Meijer in Sassenheim. Tot die tijd werkte ik als timmerman bij de firma Bontenbal uit Reeuwijk. Een advertentie in het plaatselijk weekblad was de aanleiding voor mij om van werkgever te wisselen.

Meijer had meestal werk in de bollenstreek. Dat beviel me wel! Ik viel gelijk met mijn neus in de boter. Partycentre De Oude Tol werd gebouwd. Direct een leuk bouwwerk met erg afwisselende werkzaamheden. Op dat moment wist ik nog niet dat ik 42 jaar bij Meijer zou gaan werken.

Waarom heb ik al die tijd bij Meijer gewerkt? De sfeer in het bedrijf is hier een belangrijke oorzaak van. Rangen en standen in het bedrijf zijn er nauwelijks. Als je als timmerman het kantoor binnenstapte werd je net zo vriendelijk begroet door kantoorpersoneel en tijd voor een praatje was er altijd wel. Ook was de onderlinge sfeer tussen het personeel goed.

De meeste collega's kwamen vrijdag aan het eind van de werkdag naar de zaak waar het weekend alvast ingeluid werd. Dat kon toen wel eens half zeven worden voor iedereen vertrokken was!

In de loop der jaren ben ik meer als uitvoerder gaan werken. Grappig vind ik het dat mij nooit gevraagd is of ik uitvoerder wilde worden. Ik werd het gewoon! Ik heb veel mooie bouwwerken mogen uitvoeren zoals bijvoorbeeld de restauratie van het Weeshuis in Leiden, de grote verbouwing van 3 schoolgebouwen van de Wageningse universiteit tot de Beeldengalerij Het Depot. Allen in opdracht van Stichting Utopa. Verder heb ik gewerkt aan de nieuwbouw van 2 scholen in Noordwijkerhout, meerdere luxe woonhuizen en bijzondere mooie bedrijfspanden.

Als ik langs zo'n gebouw rijdt ben ik altijd een beetje trots.

Maar aan alles komt een eind. Ik ben dit jaar gestopt met werken. Dit is eigenlijk een leugentje... want ik kan toch niet stilzitten. Ik heb genoeg te doen! Zo heb ik een grote tuin en kanoën is een grote hobby van mij. Dit jaar heb ik de Ringvaart nog rondgevaren, 66 km! Verder mag ik graag fantasie meubels maken van sloopmateriaal uit bijvoorbeeld de afvalcontainers van Meijer. Op vrijdag ga ik onder de middag meest een bakkie doen op de zaak.

Als laatst wil ik al mijn collega's bedanken. Wat ik nu al eens mis zijn de contacten met onderaannemers en personeel...

Iedereen bedankt dus!

Ad van Beek

 

Pensioen Ad van Beek
Pensioen Ad van Beek